Wat schreef de Europese pers over de verloren finale van Oranje?

Wat schreef de Europese pers over de verloren finale van Oranje?

8 juli 2019 – De WK-finale tussen Nederland en Amerika werd door heel de wereld bekeken. De internationale pers zag dat de Verenigde Staten in de tweede helft simpelweg een maatje te groot was voor de ploeg van Sarina Wiegman. Hoe keken zij naar de finale in Lyon? 'Dit is het werk van een toekomstig kampioen', was een van de stellingen over de Leeuwinnen.'Ook de Oranje Leeuwinnen brulden in de finale van het WK vrouwenvoetbal lang niet voldoende hard om het favoriet Amerika lastig te maken', schrijft Het Laatste Nieuws in België, die tot dezelfde conclusie kwam als Het Nieuwsblad. 'Oranje Leeuwinnen ondergaan wet van de sterkste', kopt die krant. 'De Oranje diesel kwam laat op start. Het Nederlands Elftal bleek, net als op het gewonnen EK van 2017, een echte toernooiploeg te zijn.' Maar wel een die pas te laat echt op stoom kwam. 

In Frankrijk loofde L'Équipe de gekozen tactiek van bondscoach Sarina Wiegman. 'Nederland liet de machine van Amerika sputteren', constateerde de krant, die eveneens mooie woorden over had voor Sari van Veenendaal. 'Ze speelde in de halve finale tegen Zweden al briljant en deed dat tegen Amerika opnieuw.'

Het Duitse Bild constateerde dat Oranje lang stand hield, maar uiteindelijk toch 'volledig kansloos was'. Marca kwam tot dezelfde conclusie, met name na de strafschop voor Amerika. 'Daarna lieten ze weer zien van een andere planeet te zijn', aldus het medium. Ook in Engeland waren ze vol lof over het spel van Amerika, maar ook Nederland kreeg de complimenten. 'Dit is het werk van een toekomstig kampioen', schrijft The Guardian over het optreden van de Leeuwinnen.

'Misschien kan het WK voor Vrouwen wel naar deze waarheid worden teruggebracht: 22 vrouwen trappen een bal negentig minuten over het veld tijdens een 52-wedstrijden durend toernooi en aan het eind houdt Amerika de beker om hoog', knipoogde The Telegraph over vergelijkbare uitspraken uit het verleden over Duitsland.

La Gazzetta dello Sport, de bekendste roze sportkrant van Italië, ziet de Amerikaanse dames als 'de koninginnen' van het damesvoetbal. 'Zelfs EK-winnaar Nederland kon de gevestigde orde en voorspellingen niet ondermijnen - ondanks een veelbelovende eerste helft. Met name fysiek speelde Oranje een uitstekende wedstrijd.'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 11 augustus 2020

  2. maandag 10 augustus 2020

  3. zondag 9 augustus 2020