Van de Sanden over vormdip: "Media zaten in mijn hoofd"

8 juli 2019, 08:17

Shanice van de Sanden kende een zeer moeizaam wereldkampioenschap in Frankrijk en moest om die reden in de finale genoegen nemen met een plek op de bank. De speelster van Olympique Lyon had het vooral mentaal zwaar de afgelopen weken. "Ik denk dat de media een beetje in mijn kop zijn gaan zitten", noemde ze als een van de redenen voor haar mindere spel.

Dat vertelt ze tegenover De Telegraaf. "Daar ga ik richting een volgend toernooi aan werken", stelt ze dan ook. "Heel vervelend, maar elke topsporter heeft wel eens een mindere periode. Dat het dit toernooi gebeurt, is voor mij ontzettend balen. Ik kan er niks meer aan doen, maar ik ga hier sterker uitkomen." Van de Sanden verloor halverwege het toernooi haar basisplaats aan Lineth Beerensteyn, die ook in de eindstrijd tegen de Verenigde Staten de voorkeur kreeg in de basis.

'Gemopper'

Ook Danielle van de Donk noemde het gemopper van de media als iets dat niet bepaald hielp tijdens het WK. "Negatief wil ik niet zeggen… Maar er was heel wat commentaar op onze speelwijze. Als je toch een finale haalt, moet je toch wel iets goed gedaan hebben. Dáár moeten we ons aan vasthouden", zei de middenveldster. "De kritiek was terecht, alleen ik weet niet of het mee heeft geholpen. Wij zijn zelf al heel kritisch en dat gemopper is niet echt nodig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen