Algerije simpel naar kwartfinale, sprookje Madagascar duurt voort

7 juli 2019, 22:53

Algerije en Madagascar hebben zich zondag geplaatst voor de kwartfinale van de Afrika Cup. Madagascar rekende na strafschoppen af met DR Congo, terwijl de ploeg van Ryahad Mahrez geen moeite had met Guinea. De sterspeler van Manchester City maakte na een klein uur de tweede treffer van Algerije, dat een makkelijke avond had in Cairo. 

Eerder in het duel had Youcef Belaïli na ruim twintig minuten de score geopend namens Algerije. Na een prachtig een-tweetje met Baghdad Bounedjah rondde hij af in de verre hoek tegen Guinea, dat in de poulefase derde was geëindigd. Algerije, dat in de groep wel alle duels had gewonnen, had geen moeite met de opponent en kwam vlak voor tijd via Adam Ounas zelfs nog op 3-0. Zij spelen tegen de winnaar van Mali of Ivoorkust en voegt zich bij Senegal, Benin, Nigeria en Zuid-Afrika in de kwartfinale.

Madagascar - DR Congo 2-2 (4-2 na penalty's)

De stuntploeg op de Afrika Cup is Madagaskar deze editie. Als debutant ging de ploeg van Afrika Cup direct door na de knock-outfase en daarin deed de formatie van Nicolas Dupuis het wederom goed. FC Porto-speler Chancel Mbemba dwong in de negentigste minuut nog een verlenging en dus penalty's af, nadat namens DR Congo eerder Cédric Bakambu had gescoord namens DR Congo. Door een misser van Everton-speler Yannick Bolasie in de serie werd Congo echter definitief uitgeschakeld en duurt het sprookje van Madagascar voort. Ghana of Tunesië wordt de opponent in de kwartfinale. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen