Oranje strijkt 2,3 miljoen euro op, USA krijgt ruim miljoen meer

7 juli 2019, 19:38

De Oranje Leeuwinnen hebben tijdens het WK 2,3 miljoen euro binnengehaald op het WK in Frankrijk. Doordat de finale werd verloren, bleef de prijzenpot voor de Leeuwinnen en KNVB nog enigszins beperkt. Winnaar Amerika gaat namelijk met ruim 3,6 miljoen euro terug naar huis.

Dat blijkt uit cijfers van de FIFA. De prijzenpot is weliswaar een stuk hoger dan vier jaar geleden, toen er dertien miljoen euro verdeeld moest worden. Toch is de 26,7 miljoen euro die alle landen verdelen een stuk lager dan bij de mannen. Voor het toernooi werd er onder alle deelnemers al 10,2 miljoen euro verdeeld. Ter vergelijking: Kroatië, verliezend WK-finalist in Rusland, streek na dat toernooi in haar eentje al 32,6 miljoen euro mee naar huis. Over alle teams werd er zo'n 350 miljoen euro verdeeld bij de mannenteams bij het WK in Rusland.

Niet al het geld gaat overigens naar de voetbalsters, ook de KNVB pikt een deel mee van het bedrag. De Nederland dames hebben onderling afgesproken dat alle speelsters even veel geld krijgen in de selectie, ongeacht het aantal speelminuten.

Overzicht:

Wereldkampioen: 3,5 miljoen euro

2e plaats: 2,3 miljoen euro

3e plaats: 1,7 miljoen euro

4e plaats: 1,4 miljoen euro

Kwartfinale: 1,3 miljoen euro

9e tot 16e plaats: 1 miljoen euro

17e tot 24e plaats: 750.000 euro

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen