'Ajax aan de leiding in de race om Mexico-sloper Álvarez'

7 juli 2019, 17:23   Bijgewerkt: 8 juli 2019, 07:55

Ajax is druk bezig met de onderhandelingen van Edson Álvarez. De Mexicaanse verdediger staat in de belangstelling van diverse Europese clubs, maar vooralsnog liggen de Amsterdammers op pole position. Marc Overmars zou het bod op de achterhoedespeler inmidels al hebben verhoogd tot zo'n dertien miljoen euro, terwijl hij aan afkoopclausule van zo'n vijftien miljoen euro in het contract heeft. 

Dat schrijft het Mexicaanse Récord zondag. Hoewel de dertien miljoen euro nog niet genoeg is, is Ajax wel leider in de strijd om Álvarez. Club América wil echter zeventien miljoen dollar op tafel zien voor de sloper, die in Amsterdam de opvolger moet worden van Matthijs de Ligt. Dat bedrag komt overeen met ruim vijftien miljoen euro en dat zou volgens het Algemeen Dagblad zelfs in een clausule in zijn contract staan. 

Ook West Ham United en Wolverhampton Wanderers hebben concrete interesse in de verdediger, die momenteel actief is op de Gold Cup. De Engelse clubs willen tot dusver echter niet meer dan tien miljoen euro betalen, waardoor Ajax aan kop gaat in de race. De Mexicaanse club wil de verdediger voor een zo'n hoog mogelijk bedrag van de hand doen, zoals het eerder met Diego Lainez deed. Ook toen was Ajax overigens lang koploper in de race, maar koos hij voor Real Betis Sevilla. 

De Telegraaf schrijft dat het uitblijven van de transfer van Matthijs de Ligt geen bezwaar hoeft te vormen van de transfer van de achterhoedespeler. Ook is de kans volgens die ochtendkrant groot dat Álvarez snel een keuze zal mekan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen