Spoorboekje: Leeuwinnen komen thuis, achtste finales Afrika Cup

8 juli 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 8 juli.

Nieuws

Thuiskomst Oranje

De Leeuwinnen hebben na de verloren finale eerst een ochtend vrij en vliegen om 16.00 uur weer richting Nederland. Ze komen rond 17.30 aan op Schiphol en 's avonds gaan de dames naar de uitzending met z'n allen voor de interviews. Een huldiging vindt er niet plaats, maar een mooi ontvangst zal er ongetwijfeld zijn voor de dames.

Wedstrijden

Mali - Ivoorkust (18.00 uur)

Met Egypte, Marokko en Kameroen is de Afrika Cup al enkele favorieten kwijtgeraakt. Dat is goed nieuws voor Ivoorkust, dat net als in 2015 dolgraag het kampioenschap wil winnen. Dan moet er allereerst in de achtste finale wel afgerekend worden met Mali, dat in de groepsfase geen enkele keer verloor. Weten de Malinezen voor de volgende Afrika Cup-stunt te zorgen, of gaat Ivoorkust 'gewoon' door?

Ghana - Tunesië (21.00 uur)

In Ismailia spelen Ghana en Tunesië de laatste wedstrijd in de achtste finale van de Afrika Cup. De afgelopen zes (!) edities stootten de Ghanezen door tot de halve finale van het Afrikaans kampioenschap, maar geen enkele keer wisten zij het toernooi ook daadwereklijk te winnen. In de groepsfase wisten The Black Stars nog niet te overtuigen. Tunesië, dat drie keer gelijkspeelde, daarentegen ook niet.

Voetbal op tv

18.00 uur: Mali - Ivoorkust, FOX Sports 4, live verslag van het Afrika Cup-duel

21.00 uur: Ghana - Tunesië, FOX Sports 4, live verslag van het Afrika Cup-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen