PSV
1 – 1
Ajax
ADO Den Haag
0 – 1
AZ

Vermoedelijke opstelling: Martens en Van de Sanden starten

Vermoedelijke opstelling: Martens en Van de Sanden starten

7 juli 2019 – Oranje begint zondagmiddag met Lieke Martens en Shanice van de Sanden als basisspeelsters aan de WK-finale tegen de Verenigde Staten, vermoedt het Algemeen Dagblad. Martens liet in aanloop naar de eindstrijd vanwege een teenblessure de trainingen schieten, maar lijkt toch inzetbaar. Van de Sanden krijgt de voorkeur boven Lineth Beerensteyn.Zo ziet het ernaar uit dat Oranje in de finale met bijna hetzelfde team start dat op 11 juni met een groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland (0-1 winst) aan het WK in Frankrijk begon. Alleen op de linksbackpositie heeft Merel van Dongen Everton-verdedigster Kika van Es uit de basis verdrongen. Beerensteyn kreeg in de halve finale tegen Zweden de voorkeur boven Van de Sanden, maar lijkt in Lyon weer genoegen te moeten nemen met een reserverol.

De Leeuwinnen spelen tegen de Verenigde Staten hun eerste WK-finale. In de Verenigde Staten treft het team van bondscoach Sarina Wiegman de topfavoriet voor de titel. De Amerikaanse ploeg is de regerend wereldkampioen en wist sinds het eerste officiële WK in 1991 iedere keer op het podium te eindigen.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth, Van Dongen; Groenen, Spitse, Van de Donk; Van de Sanden, Miedema, Martens

Lees ook: Dit is waarom de Verenigde Staten zo goed zijn in vrouwenvoetbal

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 22 september 2019

  2. zaterdag 21 september 2019