Gisteren gemist: Egypte uit Afrika Cup, Messi krijgt rode kaart

7 juli 2019, 00:30   Bijgewerkt: 6 juli 2019, 23:53

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 6 juli.

Veldwijk stunt met Zuid-Afrika en dompelt Egypte in rouw

Zuid-Afrika heeft zaterdagavond voor de volgende stunt in de knock-outfase van de Afrika Cup gezorgd door Egypte uit te schakelen. De Zuid-Afrikanen dompelden het gastland in rouw door met 0-1 te winnen. Thembinkosi Lorch maakte vlak voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd, Lars Veldwijk kwam in blessuretijd binnen de lijnen.

Argentinië pakt Copa-brons ondanks bizarre rode kaart Messi

Argentinië heeft zaterdagavond de troostfinale van de Copa América met 2-1 gewonnen. Er zal waarschijnlijk vooral worden nagepraat over de rode kaart die Lionel Messi vlak voor rust ontving. Na een opstootje werd de Argentijnse superster samen met Gary Medel van het veld gestuurd. Een opmerkelijke beslissing van de arbitrage, daar Messi niet veel verkeerd leek te doen.

Seedorf strandt met Kameroen in achtste finale van Afrika Cup

Op de Afrika Cup is het Kameroen van bondscoach Clarence Seedorf in de achtste finale uitgeschakeld door Nigeria. De Ontembare Leeuwen leidden in het Egyptische Alexandrië halverwege de wedstrijd, maar gingen uiteindelijk met 3-2 onderuit. De dertigjarige Odion Ighalo nam de Nigerianen bij de hand door twee keer te scoren en een assist te geven.

Cerny op weg naar FC Utrecht: "Maandag meldt hij zich"

Vaclav Cerny maakt spoedig de overstap van Ajax naar FC Utrecht. John van den Brom heeft zaterdag na de gewonnen oefenwedstrijd tegen MSV Duisburg (3-2) bevestigd dat de Tsjechische aanvaller op weg is naar de Domstad. "Maandag meldt hij zich en gaan we met hem aan de slag", aldus de Utrecht-coach tegenover De Telegraaf.

'PSV verhuurt Mauro een jaar aan Heracles Almelo'

Mauro Junior staat op het punt de tijdelijke overstap naar Heracles Almelo te maken. De twintigjarige Braziliaanse middenvelder heeft het trainingskamp van PSV in het Zwitserse Verbier verlaten om zijn huurtransfer naar de Almelose club af te ronden. Dat meldt De Telegraaf.

Oranje-dagboek #27: Sari's bijgeloof

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen