Veldwijk stunt met Zuid-Afrika en dompelt Egypte in rouw

Veldwijk stunt met Zuid-Afrika en dompelt Egypte in rouw

6 juli 2019 – Zuid-Afrika heeft zaterdagavond voor de volgende stunt in de knock-outfase van de Afrika Cup gezorgd door Egypte uit te schakelen. De Zuid-Afrikanen dompelden het gastland in rouw door met 0-1 te winnen. Thembinkosi Lorch maakte vlak voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd, Lars Veldwijk kwam in blessuretijd binnen de lijnen.Met sterspeler Mohamed Salah ging Egypte in Cairo op jacht naar een ticket voor de kwartfinale, waarin Nigeria - dat eerder op de zaterdag het Kameroen van Clarence Seedorf uitschakelde - de tegenstander zou worden. De Egyptenaren hadden zich vrij simpel geplaatst voor de knock-outfase door in een groep met Zimbabwe, Congo DR en Oeganda negen punten te pakken, vijf keer te scoren en geen enkel doelpunt te incasseren.

Tegen Zuid-Afrika kwam Egypte voor het eerst dit toernooi niet tot scoren. Ook hield het voor de eerste keer het doel niet schoon. Vlak voor tijd straften de Zuid-Afrikanen een moment van onoplettendheid van Egypte af. Het gastland liet zich verrassen in de tegenaanval en Lorch bleef oog in oog met Mohamed El Shenawy ijzig koel.

Egypte is na Marokko en Kameroen het volgende grote land dat al in de eerste ronde van de knock-outfase strandt. Naast Zuid-Afrika veroverden Benin, Senegal en Nigeria al een ticket voor de kwartfinale.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 6 juli 2020

  2. zondag 5 juli 2020

  3. zaterdag 4 juli 2020