Seedorf strandt met Kameroen in achtste finale van Afrika Cup

6 juli 2019, 20:02

Op de Afrika Cup is het Kameroen van bondscoach Clarence Seedorf in de achtste finale uitgeschakeld door Nigeria. De Ontembare Leeuwen leidden in het Egyptische Alexandrië halverwege de wedstrijd, maar gingen uiteindelijk met 3-2 onderuit. De dertigjarige Odion Ighalo nam de Nigerianen bij de hand door twee keer te scoren en een assist te geven.

In de groepsfase van het Afrikaans kampioenschap kreeg de Kameroense doelman André Onana geen enkel doelpunt om de oren, maar tegen Nigeria moest de Ajacied al na negentien minuten de bal uit het net vissen. Met wat geluk kreeg Ighalo de bal voor de voeten en via een verdediger van Kameroen schoot hij raak.

Vervolgens boog de titelhouder de achterstand om naar een voorsprong. Vlak voor rust sloeg de ploeg van bondscoach Seedorf tweemaal toe: Stéphane Bahoken tekende voor de gelijkmaker en twee minuten later verzorgde Clinton N'Jie de 1-2. Na rust ging het echter alsnog mis voor Kameroen. Ighalo (ex-Watford) trok na ruim een uur de stand gelijk en even later viel ook de 3-2, gemaakt door Alex Iwobi.

Nigeria is na Benin - dat verrassend Marokko uitschakelde - en Senegal het derde land dat zich heeft geplaatst voor de kwartfinale van de Afrika Cup. Later op de zaterdag neemt gastland Egypte het op tegen Zuid-Afrika.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen