FC Groningen wint voor tweede dag op rij, RKC Waalwijk haalt uit

6 juli 2019, 16:24

FC Groningen heeft zaterdagmiddag voor de tweede dag op rij een oefenwedstrijd winnend afgesloten. Na de zege op Ross County (2-0) werd in Rolde het Duitse Preussen Münster met 3-0 verslagen. RKC Waalwijk speelde tegen Regioteam De Langstraat zijn eerste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en won met liefst 0-18.

FC Groningen - Preussen Münster 3-0

Daags na de zege op Ross County speelde Groningen in het Drentse Rolde tegen Preussen Münster, dat uitkomt in de 3. Bundesliga. Na een halfuur zorgde Ajdin Hrustic op aangeven van nieuweling Ramon Lundqvist voor het openingsdoelpunt. In de tweede helft tekende Kaj Sierhuis voor de tweede en derde Groninger goal. De spits was in de vorige drie oefenduels van de Eredivisionist ook al trefzeker.

Regioteam De Langstraat - RKC Waalwijk 0-18

Als laatste van de achttien Eredivisionisten speelde RKC Waalwijk zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2018/2019. Het werd een wedstrijd waarin de promovendus geen duimbreed in de weg werd gelegd: voor rust scoorde RKC acht keer, in de tweede helft prikten de Waalwijkers er nog eens tien doelpunten bij. Sylla Sow, Darren Maatsen en Dylan Seys scoorden allen drie keer.