Oranje-dagboek #27: Sari's bijgeloof, White pakt Morgan terug

Oranje-dagboek #27: Sari's bijgeloof, White pakt Morgan terug

6 juli 2019 – Nog één nachtje en dan is het zover: de WK-finale tussen Oranje en de Verenigde Staten. Daags voor de eindstrijd werkten de Leeuwinnen zonder Lieke Martens hun laatste training af en blikten de ontspannen Sherida Spitse, Sari van Veenendaal en Sarina Wiegman tijdens de persconferentie vooruit op de wedstrijd van morgen. Gevoetbald werd er ook: Zweden won de troostfinale van Engeland.White pakt Morgan terug
Tijdens de halve finale tussen Engeland en de Verenigde Staten haalde de Amerikaanse ster Alex Morgan zich de woede van de Engelsen op de hals door haar doelpunt te vieren alsof ze een kop thee dronk. Ellen White pakte haar vanmiddag terug. Een soort van dan. Nadat de Engelse aanvalster de 2-2 scoorde tegen Zweden, maakte ze hetzelfde gebaar als de Amerikaanse. Morgan lacht het laatst, want na ingrijpen van de VAR werd White's doelpunt afgekeurd.

Sari's te krappe kicksen
Sari van Veenendaal draagt al het hele toernooi schoenen die haar eigenlijk te klein zijn. Met name haar rechterschoen zit wat te krap tijdens de wedstrijden, vertelde ze vanmiddag op de persconferentie. Uit bijgeloof zal ze tegen de Verenigde Staten 'gewoon' weer de te kleine schoenen aantrekken. "Ik ga ze niet uitdoen. Soms is het even doorbijten, maar zelfs tegen Zweden ging het honderdtwintig minuten goed. Ik ga er dus niet over klagen", aldus de aanvoerster.

Martens blijft aan de kant
Lieke Martens sloeg vandaag ook de laatste training voor de finale over. Aan het einde deed de Limburgse nog wel enkele loopoefeningen, weet de NOS. De bal raakte ze niet aan. Net als in aanloop naar Italië en Zweden volgt Martens een aangepast programma. Haar pijnlijke teen blijft parten spelen. Nu lijkt het vraagteken achter haar naam wel groter te zijn dan afgelopen week. Tegen de Zweden moest de linksbuiten halverwege de strijd al staken. Het goede nieuws is dat de overige 22 speelsters volledig meetrainden in Oullins.

Hoog bezoek
Ronald Koeman bekeek woensdag de halve finale tegen Zweden, morgen zit Oranje-captain Virgil van Dijk in het stadion van Lyon. Ook is er koninklijk bezoek voor de Oranjevrouwen. Koning Willem-Alexander komt naar Stade de Lyon. Tevens gaven Louis van Gaal, Foppe de Haan en Vera Pauw gehoor aan de uitnodiging van de KNVB. Tot de 4.500 Nederlandse supporters behoort ook Olympisch en wereldkampioen Ireen Wüst.

Oranje op socials

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 augustus 2019

  2. vrijdag 16 augustus 2019