Officieel: Denswil vergroot Nederlanse enclave Bologna

Officieel: Denswil vergroot Nederlanse enclave Bologna

6 juli 2019 – Stefano Denswil verruilt Club Brugge voor Bologna. De transfer is zaterdag afgerond, melden beide clubs. Na Mitchell Dijks en Jerdy Schouten is Denswil de derde Nederlander in dienst van Bologna. De 26-jarige verdediger heeft voor drie seizoenen getekend, met de optie voor een extra jaar.Bologna en Brugge bereikten vorige week al een akkoord over de transfer, maar probeerden clubs uit Engeland en Frankrijk nog tussenbeide te komen. Dit bleek tevergeefs. Denswil meldde zich aan het einde van deze week in Italië voor zijn medische keuring. Dat leverde dus geen problemen op. Naar verluidt betaalt Bologna zo'n zes miljoen euro voor de Nederlander.

Denswil speelde sinds 2015 voor Brugge, dat hem destijds overnam van Ajax. De verdediger kwam tot 177 wedstrijden voor Blauw-Zwart, met wie hij onder andere twee landstitels won. Bij Bologna komt Denswil bij een Italiaanse middenmoter terecht. Zijn nieuwe club eindigde het afgelopen seizoen als tiende.

Deze week verzekerde Bologna zich ook van Jerdy Schouten, die overkwam van Excelsior. Mitchell Dijks heeft net zijn eerste seizoen achter de rug bij de Serie A-club. Hij maakte zoveel indruk, dat AC Milan achter hem aan schijnt te zitten.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 6 april 2020

  2. zondag 5 april 2020