Transferweekje: De Ligt-update, PSV en Feyenoord in beweging

6 juli 2019, 12:06   Bijgewerkt: 6 juli 2019, 12:13

De transferwindow is nog maar net open of de markt draait al in volle gang. Al diverse grote transfers werden rondgemaakt en als we de geruchten mogen geloven, zijn dat lang niet de laatste grote transfers die plaatsvinden. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

De Ligt-update

Enkele Italiaanse media voorspelden voor afgelopen maandag de presentatie van Matthijs de Ligt bij Juventus. Vijf dagen later is De Ligt nog steeds niet gespot in Turijn. Fans van de Oude Dame worden steeds onrustiger. De transfer blijkt geen eenvoudig een-tweetje tussen Juventus en Ajax. Volgens het Algemeen Dagblad was vrijdag een akkoord nog ver weg. Ajax verlangt een bedrag dat oploopt naar circa tachtig miljoen, Juve zou niet verder willen gaan dan een transfersom (inclusief bonussen) tot zo'n 65 miljoen euro. Tuttosport schrijft vandaag (zaterdag) dat de Italiaanse kampioen wel wil voldoen aan het prijskaartje, maar dan gespreid betalen. Daarnaast wordt Moise Kean wéér genoemd als part of the deal. Als het aan Juventus ligt, meldt De Ligt zich komende week in Turijn. Woensdag is het nieuwe streven.

{image[329562][right-half][John de Jong]}PSV shopt verder

PSV haalde met Toni Lato de vurig gewenste linksback in huis, maar de Eindhovenaren zijn nog lang niet uitgewinkeld. Het lijstje van John de Jong blijft flink, zeker wanneer eigen spelers vertrekken. Achter Lato wil PSV volgens het Eindhovens Dagblad een back-up, zoals Aziz Behich dat was bij Angelino. Chris Glover van Hannover is serieus in beeld, maar een akkoord is tot op het heden ver weg. Ook zoekt PSV een rechtspoot naast Nick Viergever. Lyanco Vojnovic was een serieuze kandidaat, maar diens zaakwaarnemer liet [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/352531/psv-ziet-af-van-aantrekken-torino-verdediger-vojnovic/,_blank,aan het ED] weten dat PSV is afgehaakt. Voorlopig moet Mark van Bommel een beroep doen op Trent Sainsbury. Op het middenveld mag Gaston Pereiro bij een goed bod vertrekken. De situatie van Bart Ramselaar blijft onveranderd en hij mag dus ook weg. Voorin is het vooral afwachten wat er gebeurt met Hirving Lozano en Steven Bergwijn. Wanneer zij vertrekken moet PSV in actie komen en zal het zeker aankloppen bij Feyenoord. PSV deed in Rotterdam al navraag naar het prijskaartje van Steven Berghuis, zo meldde [a,https://www.vi.nl/nieuws/psv-vraagt-prijsindicatie-berghuis,_blank,Voetbal International]. In de media wordt twintig miljoen euro genoemd, maar is PSV dat in ieder geval veel te gortig.

Feyenoord in beweging

Nadat het rondom Feyenoord heel lang heel stil was, is het transferspel rondom de Rotterdammers afgelopen week begonnen. Luciano Narsingh kwam officieel als tweede zomeraanwinst, terwijl Jaap Stam door de komst van Bram Nuytinck en Leroy Fer een streep zou hebben gezet. Laatstgenoemde zou zelf echter wel graag naar De Kuip komen, aldus Narsingh tegenover De Telegraaf, waardoor een dergelijke overgang wellicht nog tot de mogelijkheden behoort. Duidelijk is dat Dirk Kuyt - hij deed het eerste belletje naar Narsingh - ook een grote rol speelt. Door de komst van Narsingh kan Stam in zijn elftal schuiven met Steven Berghuis, die een rol als nummer tien wel ziet zitten. Mogelijk dat hij daarom ook blijft bij Feyenoord en zijn contract wil verlengen, net als Bart Nieuwkoop zelf eerder deze week hetzelfde aangaf.

{image[331218][right-half][]}Megadeals aanstaande

De transfermarkt was nog maar vier dagen geopend of Atlético Madrid liet de eerste miljoenenklapper noteren. 126 miljoen euro telde Atleti neer voor Joa Felix van Benfica. Alleen Neymar, Kylian Mbappé, Philippe Coutinho en Ousmane Dembele waren in het verleden duurder. Ook de komende weken zitten er zulke megadeals in het vat. Antoine Griezmann lijkt spoedig te tekenen bij FC Barcelona en ook Neymars blijft maar rond cirkelen boven Camp Nou. Hun komst maakt Ousmane Dembele overbodig. De Fransman wordt gelinkt aan Bayern München, dat waarschijnlijk naast Leroy Sané grijpt. In Engeland strijden beide Manchester-clubs om Harry Maguire. Leicester zou een bod van United (78 miljoen euro) hebben afgeslagen. Tevens maken de Mancunians werk van Bruno Fernandes, de smaakmaker van Marcel Keizer bij Sporting Portugal. Zelf moet United vrezen voor het vertrek van Paul Pogba. Binnen de Premier League is ook Wilfried Zaha in trek. Arsenal bood circa 45 miljoen euro, maar verlangt Crystal Palace misschien wel het dubbele. Het zijn slechts een paar namen die de revue passeren in de grootste competities. Vast staat dat dit weer een hele hete transferzomer wordt.

Nederlandse tinten bij Anderlecht

Niet alleen Michel Vlap werd deze week naar Anderlecht gehaald - hij kwam over van sc Heerenveen voor circa acht miljoen euro - ook ging manager Vincent Kompany elders te shoppen. Bij Manchester City wil hij volgens Het Laatste Nieuws graag Philippe Sandler huren, terwijl ook achterhoedespeler Prince-Désir Gouano (Amiens) en oud-Ajax-target Ianis Hagi in beeld zijn. De grootste verrassing kwam echter gisteren (vrijdag): Samir Nasri werd gesignaleerd bij Anderlecht en hij zou op weg zijn naar een hereniging met Kompany. Tevens werd Real Madrid-spits Cristo Ramón González Pérez gelinkt aan Anderlecht afgelopen week. Ook kwamen er twee Congolezen naar de Belgische topclub: Mechack Elia en Arsene Zola kwamen over van TP Mazembe. Het zijn al met al zeer drukke weken voor speler/trainer Kompany.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen