Bijl: "Ideaalplaatje van FC Groningen werd steeds minder mooi"

6 juli 2019, 09:34

Van arbitragezaak tegen FC Emmen tot nieuw contract bij diezelfde club. Het was een week vol tegenstellingen voor Glenn Bijl, die aanvankelijk alles deed voor een transfer. "Het ideaalplaatje van FC Groningen werd steeds minder mooi", aldus de verdediger annex middenvelder.

Bijl wilde tegen een gelimiteerde transfersom (335.000 euro) vertrekken, maar Emmen vond niet dat die clausule voor Groningen gold. Dat leidde zelfs tot een arbitragezaak, maar een uitspraak kwam er nooit. Bijl maakte een U-turn van jewelste en tekende vrijdag een nieuw contract in Drenthe.

"Ik heb lang het gevoel gehad dat FC Groningen voldeed aan mijn ideaalplaatje", zegt Bijl in het Dagblad van het Noorden. "Ik hoorde via vrienden en kennissen dat Deyo Zeefuik zo goed als zeker zou vertrekken. Dat was voor mij reden om alles op alles te zetten. Ik zag mezelf al bij Groningen in de basis spelen."

Maar Bijl kreeg maar geen duidelijkheid. "En bij Emmen maakten ze me keer op keer duidelijk dat ze me heel graag wilden houden. Ik wil Groningen niets verwijten, maar ik voel me hier enorm gewaardeerd. Ik hoop dat we een goed seizoen gaan draaien, zodat ik de club later nog veel meer dan die drie ton kan opleveren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen