Bijl verlengt in Emmen: "Gelukkig komt er een eind aan alle ophef"

5 juli 2019, 21:20

Glenn Bijl is blij de transfersoap rondom zijn persoon voorbij is. De 23-jarige verdediger stond in de nadrukkelijke belangstelling van FC Groningen, maar besloot vrijdag zijn handtekening te zetten onder een nieuw contract bij de club uit Drenthe. Daardoor hoefde de arbitragecommissie van de KNVB geen uitspraak te doen in de aangespannen arbitragezaak.

Bijl, die ook als middenvelder uit de voeten kan, heeft zich tot medio 2022 verbonden aan Emmen. "Gelukkig komt er nu een eind aan alle ophef," aldus Bijl. "Ik heb ambities, maar ik heb het ook prima naar mijn zin bij FC Emmen. Nu gaan we komend seizoen de goede lijn van de afgelopen jaren doortrekken en opnieuw samen strijden voor handhaving in de Eredivisie", zegt hij via de clubkanalen.

Groningen wilde Bijl voor een gelimiteerde transfersom van 335.000 euro overnemen van Emmen, maar de club uit Drenthe was van mening dat die limiet niet gold voor de Groningers. Alleen clubs met een begroting van maximaal twintig miljoen euro mochten de verdediger voor dat bedrag overnemen. Groningen stelt een begroting van negentien miljoen euro te hebben, maar volgens Emmen heeft de competitiegenoot een hogere begroting. Daardoor zag het kamp-Bijl zich genoodzaakt een arbitragezaak aan te spannen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen