RSC Anderlecht stunt: Nasri nieuwe teamgenoot Vlap

RSC Anderlecht stunt: Nasri nieuwe teamgenoot Vlap

5 juli 2019 – RSC Anderlecht heeft vrijdag daags na de komst van Michel Vlap wederom een speler aangetrokken. Samir Nasri (32) is de kersverse aanwinst van de Belgische topclub. Bij Anderlecht wordt de Franse aanvaller herenigd met oud-teamgenoot Vincent Kompany, speler-trainer van paarswit.Het aantrekken van Nasri mag gerust een stunt worden genoemd van Anderlecht, dat vorig seizoen zesde eindigde in de Belgische competitie. De aanvaller komt transfervrij over van West Ham United, waarvoor hij vorig seizoen in de tweede seizoenshelft tot zes optredens kwam. Daarvoor was hij anderhalf jaar geschorst voor het overtreden van het dopingreglement van de UEFA.

"Ik kreeg een heel aantal mooie aanbiedingen, maar uiteindelijk koos ik met bijzonder veel overtuiging voor RSC Anderlecht. Vincent Kompany was tussen 2011 en 2017 mijn teamgenoot bij City. Ik ken hem door en door en weet welk project hij met Anderlecht voor ogen heeft. Samen met hem en het hele team wil ik er alles aan doen om dit te doen slagen", zegt de oud-speler van Olympique Marseille, Arsenal, Manchester City, Sevilla en Antalyaspor via de kanalen van zijn nieuwe werkgever.

Voorzitter Marc Coucke is trots dat Anderlecht erin is geslaagd Nasri voor een jaar, met een optie voor nog een seizoen, vast te leggen. "Bij Anderlecht trekken we de kaart van de jeugd, die we volop kansen willen geven om zich te ontwikkelen. Maar zij kunnen maar slagen, als je hen ook goed omringt op en naast het veld. Nasri is een echte topper die deze jongens ervaring zal bijbrengen én die hen ook effectief naar een hoger niveau kan tillen door continu met de jongeren te trainen en te spelen. We zijn er trots op dat een speler van zijn niveau, met zijn palmares voor Anderlecht kiest."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020