Ajax verhuurt Johnsen aan PEC Zwolle met optie tot koop

5 juli 2019, 17:32

Dennis Johnsen is komend seizoen speler van PEC Zwolle. De 21-jarige Noorse aanvaller wordt voor een seizoen gehuurd van Ajax, maken de verscheidene partijen vrijdagmiddag bekend. In de huurovereenkomst is een optie tot koop opgenomen.

Het lag in de lijn der verwachting dat Johnsen wederom (tijdelijk) zou vertrekken bij Ajax. In Amsterdam heeft de Noor weinig perspectief. De buitenspeler werd vorig seizoen al een half jaar verhuurd aan sc Heerenveen, dat ervoor koos om de bedongen optie tot koop niet te lichten.

In Zwolle krijgt Johnsen, die in de zomer van 2017 van Heerenveen naar Ajax overstapte, een volgende kans in de Eredivisie. "Op mijn leeftijd wil ik minuten maken in de Eredivisie. Bij PEC Zwolle heb ik een goed gevoel. Niet alleen op basis van de gesprekken die ik hier heb gevoerd, maar ook van wat ik de afgelopen jaren heb gezien. Ik zal er alles aan doen om mij in de basis te knokken en zie uit naar de start van de competitie", zegt hij.

Mike Willems is blij met de komst van Johnsen. "Het is een speler die graag in de bal komt en van daaruit met zijn acties gevaar sticht. Hij heeft veel potentie om nog beter te worden dan hij nu al is. Aan Dennis de taak om de technische staf de komende periode te overtuigen van zijn kunnen", aldus de technisch manager.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen