Soap ten einde: Bijl tekent nieuw contract bij FC Emmen

5 juli 2019, 16:53   Bijgewerkt: 5 juli 2019, 17:34

De transfersoap rondom Glenn Bijl is ten einde. De 23-jarige middenvelder heeft een nieuw, sterk verbeterd contract getekend bij FC Emmen, zo bevestigt het management van Bijl aan RTV Noord. FC Groningen wilde Bijl voor een gelimiteerde transfersom van 335.000 euro overnemen, maar de Emmenaren waren van mening dat die limiet niet gold voor de Groningers.

Alleen clubs met een begroting van minder dan twintig miljoen euro mochten Bijl tussentijds ophalen voor de gelimiteerde transfersom. Groningen zei een begroting van negentien miljoen euro te hebben, terwijl Emmen - dat zich baseerde op cijfers van de KNVB - beweerde dat de competitiegenoot een hogere begroting had. Omdat de partijen geen oplossing konden vinden, moest de arbitragecommissie van de KNVB eraan te pas komen.

Deze commissie zou vrijdagmiddag uitspraak doen, maar dat bleek tóch niet nodig te zijn. Bijl heeft namelijk zijn handtekening gezet onder een nieuw contract, dat hem tot de zomer van 2022 in Emmen houdt. "Voor Glenn was het belangrijk om veel te gaan spelen. Hij verwacht bij Emmen elke wedstrijd in de basis te staan. Daarnaast heeft hij het bij Emmen erg naar zijn zin", aldus zaakwaarnemer Mesut Eslik.

De middenvelder, die ook achterin uit de voeten kan, was vorig seizoen een vaste waarde bij de club die zich in zijn debuutseizoen in de Eredivisie knap handhaafde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen