FC Groningen legt Van Duin vast als derde keeper van de selectie

5 juli 2019, 14:47

FC Groningen heeft in Marco van Duin (32) de nieuwe derde keeper gevonden voor komend seizoen. De goalie was transfervrij na zijn vertrek bij NEC en heeft in een proefperiode de clubleiding overtuigd van zijn kwaliteiten. Hij is daarmee de opvolger van Kevin Begois, die besloot om een punt te zetten achter zijn loopbaan. Hij sluit in eerste instantie aan voor één seizoen.

Dat laat FC Groningen weten op de clubsite. "We hebben Marco van dichtbij aan het werk kunnen zien en het advies vanuit de technische staf was positief", aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "We zijn dan ook zeer tevreden dat we met Marco een goede invulling hebben weten te geven aan de samenstelling van ons team van keepers en de rol die hij met zijn ervaring kan gaan spelen binnen de eerste selectie."

Mogelijk komt er naast Van Duin, eerste keuze Sergio Padt en talent Jan Hoekstra overigens nóg een keeper bij de selectie, laat FC Groningen weten. Van Duin speelde eerder voor HFC Haarlem, FC Volendam, NEC, Sparta Rotterdam en Almere City. De laatste vier seizoenen kwam hij opnieuw uit voor NEC. "Mijn zaakwaarnemer had Begois ook in zijn stal. Ze zochten een oudere jongen voor de groep in het keepersteam en wilden een aanvulling hebben", laat Van Duin weten over zijn rol. "Sergio Padt ken ik vanuit mijn Ajax- en Haarlemtijd. Danny Buijs ken ik nog van bij Sparta."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen