Spoorboekje: troostfinale WK en Copa América, Transferweekje

6 juli 2019, 07:00   Bijgewerkt: 5 juli 2019, 23:06

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 6 juli.

Specials

Transferweekje

De transferwindow is nog maar net open of de markt draait al in volle gang. Al diverse grote transfers werden rondgemaakt en als we de geruchten mogen geloven, zijn dat lang niet de laatste grote transfers die plaatsvinden. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Engeland - Zweden (17.00 uur)

Het door Nederland uitgeschakelde Zweden is lichtfavoriet voor de kleine finale op het WK in Frankrijk. Toch is het vooral de vraag hoe serieus beide ploegen het duel om het brons nemen, aangezien bondscoach Phil Neville alleen tevreden was met goud en de Zweedse dames onmogelijk helemaal hersteld kunnen zijn van de slijtageslag tegen de Leeuwinnen. Wat voor wedstrijd wordt het? 

Nigeria - Kameroen (18.00 uur)

Met nog geen enkel tegendoelpunt is de Afrika Cup van Clarence Seedorf met titelhouder Kamoeren onmogelijk slecht te noemen. Maar met het feit dat zijn elftal maar één wedstrijd won en tot dusver slechts tweemaal scoorde ook niet heel goed. In de poulefase eindigde Kameroen als tweede, waardoor nu de wedstrijd tegen Nigeria wacht. Kan Seedorf daarin met zijn elftal dan eindelijk wel overtuigen?

Argentinië - Chili (21.00 uur)

Lionel Messi strandde wederom met Argentinië in de Copa América; de vorige twee edities gebeurde dat echter pas in de finale. In beide wedstrijden was Chili te sterk en won die ploeg uiteindelijk het toernooi. Voor de derde keer op rij is die ploeg de laatste opponent van Argenintië op de Copa América: is driemaal dan scheepsrechts tegen Chili - ook al levert het slechts de derde plaats op?

Voetbal op tv

15.00 uur: FC Dordrecht - Feyenoord, FOX Sports 1, live verslag van het oefenduel

17.00 uur: Engeland (v) - Zweden (v), NPO 1, live verslag van de kleine finale op het WK

18.00 uur: Nigeria - Kameroen, FOX Sports 4, live verslag van het Afrika Cup-duel

19.00 uur: Ajax - RSC Anderlecht, Ziggo Sport, live verslag van het oefenduel

21.00 uur: Egypte - Zuid-Afrika, FOX Sports 4, live verslag van het Afrika Cup-duel

21.00 uur: Argentinië - Chili, FOX Sports 5, live verslag van de kleine finale op de Copa América

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen