FC Twente huurt Zekhnini nog een jaar van Fiorentina

5 juli 2019, 13:47

FC Twente heeft zich wederom verzekerd van de diensten van Rafik Zekhnini. De Noorse aanvaller komt opnieuw op huurbasis voor één seizoen over van de Italiaanse club Fiorentina. Afgelopen seizoen speelde hij 29 duels voor de Tukkers en scoorde daarin zesmaal. "Rafik heeft tot deze transfer bijgedragen door Fiorentina duidelijk te maken dat hij naar FC Twente wilde, en ook alleen maar naar FC Twente", aldus technisch manager Ted van Leeuwen.

Het gevoel van de Noorse aanvaller in Enschede was dus goed. "Ik heb hier afgelopen seizoen een ongelooflijk jaar gehad met prachtige voetbalmomenten en veel geleerd als jonge speler. Kampioen worden met FC Twente was een echte prijs en dan is het extra bijzonder om komend seizoen met de ploeg op het hoogste niveau te spelen. Ik kijk er naar uit om het shirt weer aan te trekken en de jongens te ontmoeten", vertelt de inmiddels 21-jarige buitenspeler.

Ook Van Leeuwen is blij met zijn aanwinst. "Rafik heeft nog een lange weg te gaan, maar heeft het in zich op een heel hoog niveau terecht te komen", vindt hij. "Er moet nog wel het nodige aan hem ontwikkeld worden, maar Fiorentina heeft ingezien dat FC Twente de beste kansen biedt. We kennen Rafik en we hebben de expertise en ervaring hem optimaal te ontwikkelen."

De aanvaller, die eerder uitkwam voor het Noorse Odds BK, is de vierde zomeraanwinst van de Tukkers. Eerder werden Paul Verhaegh, Lindon Selahi en Julio Pleguezuelo al naar FC Twente gehaald. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen