Vitesse-aanwinst Hajek droomt van nationale ploeg van Tsjechië

5 juli 2019, 12:02

Vitesse versterkte zich recent met Tomas Hajek. De Tsjechische verdediger hoopt in Arnhem de stap naar de nationale ploeg van zijn land op termijn te kunnen zetten. "Ik hoop via Vitesse in beeld te komen bij de bondscoach", vertelt de kersverse aanwinst van de Arnhemmers.

Hajek komt over van Viktoria Plzen en hij verwacht dat het wel even omschakelen wordt in de Nederlandse competitie. "In Tsjechië wordt vanuit het defensief gedacht. Daar staan er twee rijen van vier om de boel dicht te houden en toe te slaan in de counter. Nederland staat voor avontuurlijk voetbal", noemt hij een van de grote verschillen tussen beide competities.

De verdediger zit desondanks vol ambitie. "Ik heb in Tsjechië in de top gevoetbald. Ik ben er met Viktoria Pilzen landskampioen geworden. Ik heb de Europa League meegemaakt. Maar de Eredivisie is een stap omhoog. Die competitie heeft meer uitstraling", vertelt de opvolger van Maikel van der Werff, die nog zal moeten vechten voor een basisplaats. "Ik sluit pas net bij Vitesse aan. Ik moet mijn plek vinden. Het team moet ook nog gestalte krijgen. Dit is de voorbereiding. En ik moet mijn Engels echt verbeteren. Dat is de voertaal op het veld. Communicatie is alles."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen