Oranje-dagboek #26: Martens vraagteken, Française fluit finale

Oranje-dagboek #26: Martens vraagteken, Française fluit finale

5 juli 2019 – Stilte voor de storm. Op dag 26 van het WK in Frankrijk werkten de Oranje Leeuwinnen een rustige training af in aanloop naar de finale van zondag. Over de inzetbaarheid van Lieke Martens kon vandaag nog geen duidelijkheid worden verschaft, terwijl een Franse arbiter voor de eindstrijd tegen de Verenigde Staten werd aangesteld.Martens twijfelgeval voor finale
Het is alles behalve zeker dat Lieke Martens in de finale van de partij is tegen de Verenigde Staten. Tegen Zweden werd de buitenspeelster op haar eigen verzoek naar de kant gehaald, terwijl de teen vandaag (vrijdag) nog erg pijnlijk is. Met nog minder dan twee dagen tot de grote finale lijkt de kans klein dat de speelster van FC Barcelona fit genoeg is om te starten. Wel gaat ze de komende dagen er alles aan doen om erbij te zijn.

Oranje treft oude bekende
Stéphanie Frappart fluit aanstaande zondag de WK-finale. Zij is een bekend gezicht voor de Oranje Leeuwinnen: eerder dit toernooi was zij de arbiter bij de groepswedstrijd tegen Canada (2-1). De Française leidde ook het groepsduel tussen Argentinië en Japan (0-0) en de kwartfinale tussen Duitsland en Japan. Komend seizoen zal Frappart als eerste vrouwelijke scheidsrechter debuteren in de Ligue 1.

Finale-bui
Zondag spelen de Oranje Leeuwinnen de WK-finale tegen de Verenigde Staten in Lyon. Vandaag kwam de weersverwachting naar buiten: bij de start om 17.00 is het zo'n 29 à 30 graden met een volle zon. Gedurende het duel en kan er een flinke (onweers)bui volgen. Er komt een strakerre wind en mogelijk dus flink wat druppels. 

Zeven speelsters trainen niet
Niet alleen Martens is niet helemaal fit, ook Shanice van de Sanden, Sari van Veenendaal, Merel van Dongen, Stefanie van der Gragt, Sherida Spitse en Vivianne Miedema hebben niet getraind vandaag. Zij werkten binnen nog een hersteltraining af van het treffen met Zweden. En dat een dag voor de laatste training richting de finale: krijgt Sarina Wiegman haar team op tijd op de been?

Fanzone
In tegenstelling tot de halve finale komt er voor de grote finale wél een Oranje-fanzone voor de supporters in de Franse stad. Vanaf zondagochtend 11.00 gaan de poorten op Place Antonin Poncet, in het centrum van Lyon, open voor de Nederlanders. Het ligt naast de FIFA Fan Experience. Een Oranje-parade naar het stadion is helaas niet mogelijk, omdat de afstand naar het stadion liefst twintig kilometer bedraagt. 

Oranje op socialsgerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 augustus 2019

  2. vrijdag 16 augustus 2019