NAC Breda haalt nieuwe hoofd scouting Maas weg bij Heerenveen

5 juli 2019, 09:23

NAC Breda heeft Peter Maas aangesteld als de nieuwe hoofd scouting van de club. De 49-jarige geboren Roosendaler moet in Breda het scoutingsapparaat naar een hoger niveau tillen: hij was de laatste jaren actief in Friesland, waar hij als scout veel goed werk heeft verricht. Sowieso kent Maas de kneepjes van het voetbalvak.

Hij was onder andere werkzaam als assistent-coach van Foppe de Haan bij Tuvalu en werd vervolgens door de ervaren Fries naar het Abe Lenstra Stadion gehaald. Daar heeft hij veel goed werk verricht (onder andere met de komst van Arber Zeneli en Denzel Dumfries), toch gunnen ze hem daar deze overgang.

"Mijn overstap lijkt op papier misschien een stap terug, maar dat zie ik zelf helemaal niet zo, gezien de potentie van deze club", laat Maas weten. "Er valt nog veel winst te behalen en dat maakt dat ik met veel passie aan de slag ga om een structuur weg te zetten voor de langere termijn. Het einddoel is helder: met NAC gaan presteren op het hoogste niveau en transferwaarde creëren zodat het op alle fronten stabiel wordt."

Ook heeft hij veel ervaring als amateur trainer opgedaan, waardoor men bij NAC Breda blij is met zijn komst. Technisch directeur Tom van den Abbeeel: "Het doel is om op de langere termijn een stabiel NAC Breda te creëren, dat niet in de problemen hoeft te komen als het in de Eredivisie acteert. Ik ben van mening dat het dan belangrijk is dat het scoutingsapparaat van een hoog niveau is, omdat je daar als club veel winst uit haalt." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen