FC Twente steekt transfermarkt-bonussen niet in nieuwe spelers

5 juli 2019, 08:53

FC Twente haalde deze zomer al bijna een half miljoen euro op de transfermarkt op aan oud-spelers die deze zomer werden verkocht. Onder andere Quincy Promes en Luuk de Jong gingen al over de toonbank en de kans is aanwezig dat er zomaar nog twee á drie voormalig FC Twente-spelers zullen volgen. Toch kan men in Enschede niet zomaar al het beschikbare geld in transfers steken.

Dat schrijft TC/Tubanita. Als bijvoorbeeld Marko Arnautovic een toptransfer maakt (hij mag vertrekken bij West Ham United naar China) of Hakim Ziyech vertrekt bij Ajax, zit FC Twente op vinkentouw. Zij kunnen een flink bedrag bijschrijven door de zogenoemde solidariteitsbonus, die volgens de ochtendkrant kan oplopen tot ruim een miljoen euro. Voor het zeer beperkte spelersbudget van de Enschedeërs een welkome financiële impuls, maar dat blijkt niet helemaal juist.  

Lees ook: Van Leeuwen: "Als ik Twente was

"Met het grootste deel van deze meevallers zullen we enkele openstaande leningen aflossen", laat algemeen directeur Paul van der Kraan weten. "En in sommige gevallen kunnen we dat nu versneld doen." En ook als het wél voor transfers gebruikt had kunnen worden, was het serieus de vraag of het al deze zomer besteed kan worden, aangezien het in de regel lang duurt voordat clubs de transfersom aan FC Twente betalen. De Tukkers moeten er actief achteraan om het bedrag ook daadwerkelijk te incasseren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen