Malen wil plek in de spits bij PSV afdwingen op trainen

5 juli 2019, 08:53

Met het vertrek van Luuk de Jong bij PSV is Donyell Malen (20) een van de natuurlijke opvolgers in de ploeg van Mark van Bommel. De twintigjarige aanvaller speelde vorig seizoen onder Mark van Bommel namelijk ook al een tijdje in de spits, toch wil hij die plek niet op voorhand al claimen. "Je moet het verdienen", vindt hij.

Tegenover het Eindhovens Dagblad vertelt Malen over de vacature die voorin is ontstaan na het vertrek van PSV's aanvoerder De Jong naar Sevilla. Volgens hem is het geen simpel rekensommetje dat hij daarvoor wel even gekoot en wordt. "Ik moet mijn ding doen op de training en dat probeert iedereen bij de ploeg zo goed mogelijk doen. Je moet het verdienen om daar te staan waar je wilt staan. Ik denk niet dat het gezond is dat je op voorhand iets gaat eisen." En dus wil Malen keihard werken om een basisplaats te veroveren.

Contractonderhandelingen

Het andere punt waar het rondom Malen veel over gaat, is of zijn contract wordt verlengd of niet. De huidige verbintenis loopt tot en met 2020 en al meermaals kwam naar buiten dat witte rook nabij was. Vooralsnog is die echter niet gekomen, desondanks maakt Malen zich geen zorgen. "Het komt wel goed. Het is niet echt mijn pakkie-an, omdat mijn zaakwaarnemer het regelt. Geld is voor mij nooit echt heel belangrijk geweest bij mijn keuzes. Dat mensen ernaar vragen, is misschien ook wel mooi."

Tot dusver speelde Malen 46 officiële duels in het eerste team van de Eindhovenaren, waarin hij elf doelpunten maakte en vijf assists gaf. Eerder speelde hij in de jeugd voor Ajax en Arsenal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen