De Jong met rugnummer 21 op het shirt bij FC Barcelona

5 juli 2019, 08:19

Frenkie de Jong gaat bij FC Barcelona ook 'gewoon' met rugnummer 21 spelen. De middenvelder, die vrijdag wordt gepresenteerd in Catalonië, voelt zich verbonden aan het getal en is dan ook blij dat hij dat kan doen bij Barça, waar hij klaar is voor zijn avontuur. "Als ik op het veld sta, dan gaat het voor mijn gevoel écht beginnen. Ik heb er enorm veel zin in."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Geen nieuw rugnummer voor De Jong, die ook gewoon zichzelf wil blijven bij Barcelona. "Ik laat het gewoon wel allemaal op me afkomen, probeer er vooral van te genieten. En verder maak ik me niet te druk. Ik ga me niet opeens anders voordoen dan dat ik ben. Ook in Barcelona blijf ik gewoon Frenkie. Op het veld en als persoon."

Hoewel er wat dat betreft weinig verandert, beseft De Jong wel dat het leven in Spanje heel anders zal zijn. Het appartement is inmiddels geregeld, verder had de inmiddels oud-Ajacied weinig tijd om bezig te zijn met zijn aanstaande avontuur in Camp Nou. "Met Ajax hadden we om de drie dagen een wedstrijd, ik had gewoon nauwelijks tijd om met het volgende seizoen bezig te zijn. Wel heb ik Spaanse les gevolgd, maar ook dat kon beter. Ik heb tien lessen gehad, alleen veel tijd om in de studieboeken te duiken was er niet", aldus De Jong. 

Ook Ajax laat de presentatie van De Jong overigens niet helemaal onopgemerkt voorbij gaan: in de Spaanse kranten staat een succeswens van de Amsterdammers aan De Jong. Verder is het nog onduidelijk met welke naam hij achterop het shirt gaat spelen. Vanuit Nike en FC Barcelona was er de wens om met 'Frenkie' te gaan spelen, hetgeen meer een merknaam zou zijn dan De Jong. De presentatie staat vrijdagavond om 19.00 uur gepland. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen