Malen eist spitspositie bij PSV niet op: "Je moet het verdienen"

4 juli 2019, 16:56

Door het vertrek van Luuk de Jong naar Sevilla is de spitspositie bij PSV vacant geworden. Donyell Malen is een belangrijke gegadigde om de erfenis van De Jong over te nemen. De twintigjarige aanvaller was eind vorig seizoen ook de centrumspits van de Eindhovenaren, maar claimt de positie niet.

Ook in de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen tegen FC Sion (0-0) werd Malen in de punt van de aanval geposteerd. "Op de eerste plaats is het sowieso mooi voor Luuk dat hij die stap heeft gezet. Hij verdient het. Als je realistisch kijkt, is er nu inderdaad een plekje open in de aanval bij PSV, al kan er de komende twee maanden nog iets gebeuren", zegt Malen tegen het [a,https://www.ed.nl/psv/donyell-malen-wil-zijn-plek-bij-psv-verdienen-in-plaats-van-claimen~a7e1f981/,_blank,Eindhovens Dagblad].

"Je moet het verdienen om daar te staan waar je wilt staan", vervolgt de jonge aanvaller. "Ik denk niet dat het gezond is dat je op voorhand iets gaat eisen. De trainer moet jou iets toevertrouwen en aangeven dat wat je hebt laten zien goed genoeg is om op je plek te staan. Dat is het eerlijkste ook", aldus Malen, die afgelopen seizoen direct betrokken was bij veertien competitiedoelpunten.

De zelfbewuste Malen vindt dat hij het vorig seizoen aardig heeft gedaan, maar ziet ruimte voor verbetering. "Ik denk dat ik wel een paar kansen om zeep heb geholpen toen ik inviel. Dan wil je te graag en schiet je te hard of ben je te ongeduldig, omdat je zo graag wilt. Aan het eind van het jaar ging het beter en werkte ik rustiger af. Mijn gemiddeldes waren prima, maar ik had nog een hoger gemiddelde kunnen hebben met de ervaring die ik nu heb."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen