Wormuth: "Nederlanders vragen meer salaris dan Duitse spelers"

4 juli 2019, 14:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De selectie van Heracles Almelo telt liefst zeven Duitsers, plus dat er met Frank Wortmuth een Duitse coach voor de groep staat. De combinatie tussen Heracles en Duitsers werkt uitstekend, stelt technisch manager Tim Gilissen.

Hij gaat tegenover Tubantia in op het feit dat Heracles veel Duitsers heeft. "We zijn Nederlands met een vleugje Duits", zegt hij. "Zeventien Nederlandse spelers, inclusief Mo Osman, die een dubbel paspoort heeft. Een Spanjaard, een Zweed en een Belg." De keuze op Duitsland is bewust gemaakt. "We concentreren ons liever goed op één land dan dat we in zeven landen een beetje doen. Voor ons is Duitsland interessant omdat er een cultuur heerst van hard werken en omdat Duitse jongens zich hier snel aanpassen. We zoeken primair naar spelers uit Nederland, maar als dat niet lukt, kijken we over de grens."

Trainer Frank Wormuth sluit zich daarbij aan. "We hebben veel contact gehad met Nederlanders, maar zij vragen meer salaris en hun transferbedragen zijn hoger", zegt Wormuth. "De markt in Duitsland is veel groter. In de Derde Bundesliga lopen spelers die minder geld vragen en een goed niveau hebben. Het tweede niveau is al onbetaalbaar voor ons."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen