Finale heel speciaal duel voor Bloodworth: "Mooi affiche"

4 juli 2019, 11:40

Voor Dominique Bloodworth is de WK-finale die zondag wordt gespeeld tegen de Verenigde Staten wel heel speciaal. De verdedigster neemt het namelijk op tegen het geboorteland van haar man en zijn familie.

De 24-jarige Limburgse speelde voorheen met de naam 'Janssen' op de rug, totdat ze vorig jaar trouwde met de Amerikaan Brandon Bloodworth. Dat ze het nu moet opnemen tegen het land van haar man, is speciaal. "Voor hem en voor de rest van de familie is dit een heel mooi affiche", zegt Bloodworth tegen De Telegraaf. "Ik weet dat ze in Amerika al onze wedstrijden live volgen, ze zijn daar heel erg fan van Nederland. Als er eigenlijk gewerkt moet worden, gooit mijn schoonfamilie in Californië het kantoor dicht, zodat ze naar ons kunnen kijken. Ik hoop dat we ze zondag weer iets moois kunnen laten zien. Mijn man zei: stiekem ga ik dan toch iets meer juichen voor Nederland. Hij is ontzettend trots en ik ben blij dat hij er is en dat hij me zo steunt."

Overigens was het voor Janssen geen issue om haar achternaam te veranderen. "In Amerika is je achternaam heel belangrijk. Dat ik hier op het veld met Bloodworth sta te spelen, is voor mijn schoonfamilie super bijzonder. Ik doe er alles voor om hen zo trots mogelijk te maken." De centrale verdedigster weet dat Amerika de favoriet is voor de finale. "De Amerikanen zijn superfit, maar ook bij hen sneuvelden wat spelers in de halve finale tegen Engeland. Het laat zien hoe hoog het niveau is op dit WK. Wij laten ook iedere keer zien dat we wedstrijden op het einde kunnen beslissen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen