Fortuna Sittard
1 – 2
Willem II

Oranje-dagboek #25: Mbappé steunt Oranje, aftellen naar finale

Oranje-dagboek #25: Mbappé steunt Oranje, aftellen naar finale

4 juli 2019 – Daags na het bereiken van de WK-finale zijn de Oranje Leeuwinnen begonnen met de voorbereiding op de wedstrijd van zondag. Even was er tijd voor ontspanning, maar daarna werd de knop omgezet. Met een nieuw kijkcijferrecord en de steun van Kylian Mbappé op zak leeft Oranje toe naar de eindstrijd tegen de Verenigde Staten.Focus op zondag
Na de slijtageslag tegen Zweden werd het bereiken van de WK-finale niet groots gevierd door de Leeuwinnen. Zij realiseren zich maar al te goed dat er zondag een topprestatie geleverd moet worden om ten koste van de Verenigde Staten de wereldtitel te veroveren. 's Ochtends mochten de speelsters even uitslapen en hun familie opzoeken, maar 's middags begon met een wedstrijdanalyse en een gymsessie de voorbereiding op de allesbeslissende wedstrijd van aankomende zondag in Lyon.

Mbappé steunt Leeuwinnen
Steun uit bijzondere hoek voor de Leeuwinnen. PSG-ster en wereldkampioen Kylian Mbappé wenst Oranje succes in de finale tegen de Verenigde Staten. Na de gewonnen eindstrijd tegen Zweden verscheen een filmpje waarin feestvierende en dansende Leeuwinnen, die de naam van Mbappé scandeerden. Dat filmpje is niet voorbijgegaan aan de Fransman, die via Twitter reageerde.

Kijkcijferrecord verbroken
De populariteit van de Oranje Leeuwinnen is goed terug te zien in de kijkcijfers. Naar de halve finale tegen Zweden keken woensdagavond meer dan vijf miljoen kijkers. Een absoluut record: nog nooit werd een duel van het Nederlandse vrouwenteam zo vaak bekeken op televisie. Dat record zal vermoedelijk zondag al weer worden verbroken bij de finale. Overigens trok de kwartfinale tegen Italië afgelopen zaterdag 2,7 miljoen kijkers.

Unieke finale tussen vrouwelijke coaches
Uiteraard gaat de blik ook alvast op de finale die komende zondag gespeeld wordt. Die eindstrijd wordt ook een clash tussen Sarina Wiegman (Nederland) en Jill Ellis (VS). Het wordt pas de tweede keer in de WK-historie dat twee vrouwelijke coaches langs de lijn staan bij de finale van een vrouwen-WK. De eerste keer was in 2003 bij Duitsland tegen Zweden (2-1).

Oranje op socialsgerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 18 augustus 2019

  2. zaterdag 17 augustus 2019