Zweedse bondscoach vond zijn ploeg 'niet handig genoeg'

4 juli 2019, 08:58

Nederland en Zweden waren woensdag in de halve finale van het WK in Frankrijk aan elkaar gewaagd, maar Oranje trok door een goal van Jackie Groenen in de verlenging aan het langste eind. De Zweedse bondscoach Peter Gerhardsson treurt.

Hij zag dat zijn team dichtbij was, maar het net niet redde. "Mijn gevoel? Ik ben niet boos, verdrietig of teleurgesteld - natuurlijk niet blij. Alleen leeg. Dat is hoe ik me nu voel", zei hij na afloop. "Voetbal gaat erom effectief te zijn. Je krijgt niet zoveel kansen in een halve finale tegen een tegenstander als deze. Voetbal gaat niet om geluk of pech. Het gaat om handigheid. Als je niet scoort ben je niet handig genoeg. Het lukte ons niet de kansen om te zetten in een doelpunt. De spelers hebben het geprobeerd maar het mocht niet baten."

Doelvrouw Hedvig Lindahl keepte een sterke pot, maar moest met haar team toch buigen voor Oranje. "Als we waren weggespeeld en ze hadden kans op kans gehad was het makkelijker te accepteren geweest. Ik ben zo verdrietig, boos en emotioneel omdat wij in de finale hadden moeten staan. We hadden er niet uit mogen gaan tegen Nederland dat niet beter was dan wij."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen