Groenen verbaasde zichzelf met winnende doelpunt

Groenen verbaasde zichzelf met winnende doelpunt

3 juli 2019 – Jackie Groenen was bijzonder trots op de prestatie van de Oranje Leeuwinnen na de 1-0 overwinning op Zweden in Lyon tijdens de halve finale van het WK. De middenvelder maakte in de verlenging het enige doelpunt van de wedstrijd en genoot met volle teugen van de finale-plaats. "Dit is niet normaal, hé? Echt even wennen, maar ook heel bijzonder", lachte ze haar tanden bloot na de zege.Tegenover de NOS vertelde ze over de 1-0 overwinning. "We hebben moeilijke momenten gehad en goede momenten. Maar we doen er alles aan om te winnen", zei Groenen. "De WK-finale halen is niet normaal. Ik ben zo trots op alle meiden, we werken elke dag zo hard." Dat het niet geweldig ging, erkende ze overigens ook. "Maar makkelijke wedstrijden zijn er niet meer: het wordt elke wedstrijd lastiger."

De verlenging hielp voor niet bepaald mee aan het spelniveau bij de Leeuwinnen. "We werden vermoeid, met hele zware benen", aldus Groenen, die desondanks wel de winnende treffer maakte. "Hier doe je het voor, heel gaaf. Iedereen werkt zo hard om te voetballen." 

Dat uitgerekend de middenveldster scoorde voor Oranje, deed haar goed. En dat terwijl Groenen niet vaak een doelpunt maakt. "Het verbaasde me… Ik kreeg hem goed en moest hem vanuit die positie wel schieten. Volgens mij ging hij er goed in, super vet. Het maakt niet uit wie hem maakt, maar het is lekker dat we winnen." In de finale van het WK wacht zondag de Verenigde Staten.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020