Gisteren gemist: Oranje naar finale, PSV verliest Angelino

4 juli 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 3 juli.

Groenen schiet Oranjevrouwen in verlenging naar de WK-finale

Voor het eerst in de historie heeft het Nederlands vrouwenelftal de finale van een WK bereikt. Na een lange slijtageslag bleek Oranje fitter dan Zweden en sloeg het in verlenging toe via Jackie Groenen. Zij schoot de vrouwen naar de finale door vanaf een meter of twintig de goed keepende Hedvig Lindahl te passeren: 1-0. Aan de overkant hield Sari van Veenendaal de nul, zij had met uitstekende reflexen Oranje op de been gehouden. In de finale wachten zondag de Verenigde Staten.

Atlético verbreekt record: 126 miljoen euro voor Felix

Joao Felix (19) is de duurste aankoop uit de clubhistorie van Atlético Madrid. De Madrilenen hebben de miljoenendeal met Benfica woensdagavond afgerond. Met de toptransfer is 126 miljoen euro gemoeid. Alleen Neymar, Kylian Mbappé, Philippe Coutinho en Ousmane Dembele waren in het verleden duurder dan de aanvallende middenvelder.

Officieel: PSV verliest Angelino na één seizoen aan City

Na Luuk de Jong is ook Angelino vertrokken bij PSV. De Eindhovenaren hebben de deal met Manchester City woensdag afgerond. City maakt gebruik van de terugkoopoptie die de clubs vorig jaar overeen kwamen. Naar verluidt bevat die clausule een bedrag van twaalf miljoen euro.

PSV begint oefenreeks met gelijkspel tegen FC Sion

PSV is de reeks oefenwedstrijden begonnen met een gelijkspel. De Eindhovenaren kwamen woensdagavond niet tot scoren tegen FC Sion: 0-0. Mark van Bommel zette in het Zwitserse Verbier, waar PSV zijn trainingskamp heeft belegd, twee verschillende elftallen aan het werk. Daartoe behoorden niet aanwinsten Ibrahim Afellay en Bruma.

Danjuma denkt aan transfer: "Er is zeker concrete interesse"

Arnaut Danjuma Groeneveld heeft oren naar een transfer. De aanvaller van Club Brugge zou in belangstelling staan van AC Milan, Stade Rennes, Tottenham Hotspur en Southampton. "Het is voor mij duidelijk: als er een mooie mogelijkheid komt, denk ik daar zeker over na", aldus de tweevoudig Oranje-international tegenover Voetbal International.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen