Van de Sanden raakt basisplaats alsnog kwijt aan Beerensteyn

3 juli 2019, 19:43   Bijgewerkt: 3 juli 2019, 20:58

Shanice van de Sanden is haar basisplaats kwijt. In de halve finale tegen Zweden krijgt Lineth Beerensteyn woensdagavond de voorkeur. Beerensteyn solliciteerde met haar sterke invalbeurten al nadrukkelijk naar het plekje van de teleurstellende Van de Sanden. Daarnaast verschijnt ook Lieke Martens aan de aftrap. De linksbuiten bleef last houden van haar teen, maar is fit genoeg.

Van de Sanden haalt al het hele wereldkampioenschap niet haar niveau, terwijl Beerensteyn meerdere keren beslissend was als invalster. Nota bene in Lyon, waar Van de Sanden speelt voor Olympique, grijpt bondscoach Sarina Wiegman in. Beerensteyn krijgt de kans om definitief het ongelijk van Wiegman te bewijzen. Dat in een van de belangrijkste wedstrijden ooit die de Oranjevrouwen tot nu toe speelden.

Martens was nog een klein vraagteken. De pijn aan haar teen is nog niet over, maar net als tegen Italië belemmert het de Limburgse niet om te spelen. Uit voorzorg sloeg ze de trainingen van de Leeuwinnen wel over.  Verder heeft Wiegman geen enkele reden om haar basiself aan te passen. Het middenveld staat goed en ook achterin is de hiërarchie al een een paar wedstrijden duidelijk.

Tegenstander Zweden moet het doen zonder de geschorste Fridolina Rolfö, die normaal een van de dragende speelsters is. Het plekje van de linksbuiten wordt overgenomen door Lina Hurtig. Kleine verrassing is de basisplaats voor Nathalie Björn, die de voorkeur krijgt boven Elin Rubensson

Opstellingen

Nederland: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth, Van Dongen; Spitse, Van de Donk, Groenen; Beerensteyn, Miedema, Martens

Zweden: Lindahl; Glas, Fischer, Sembrangt, Ericsson; Björn, Asllani, Seger; Jakobsson, Blackstenius, Hurtig

[a,https://pubads.g.doubleclick.net/gampad/clk?id=5105814927&iu=/11692722/CONTENT_MANNENMEDIA/CONTENT_FCUPDATE,_blank,

Plaatst Nederland zich voor de WK-finale? Zet in en win tot 2,30 keer je inzet terug bij TOTO!]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen