Sevilla breekt transferrecord voor verdedigend-talent Koundé

Sevilla breekt transferrecord voor verdedigend-talent Koundé

3 juli 2019 – Sevilla heeft zich na de komst van Luuk de Jong, Joan Jordán, Munas Dabbur en Diego Carlos opnieuw versterkt: ditmaal is Jules Koundé aangekondigd. De verdediger komt over van Girondins Bordeaux en kost naar verluidt 25 miljoen euro. Daarmee is de Fransman de duurste speler uit de historie van de Spaanse club.

Daarmee strooit de nieuwe technisch directeur Monchi - hij kwam over van AS Roma - met miljoenen euro's deze zomer, maar hij is volgens diverse Spaanse media nog niet uitgekocht. Met Julen Lopetegui werd er bovendien ook een nieuwe coach gehaald, die het elftal moet gaan aansturen. Tegenover de komst van diverse voetballers staat het vertrek van onder andere Quincy Promes, Pablo Sarabia en Luis Muriel.

Laatstgenoemde spits vertrok naar Atalanta Bergamo, nadat zijn avontuur bij Sevilla geen succes was geworden. Hij was tot dusver met 24,5 miljoen euro de duurste speler van Sevilla ooit, maar dat record is inmiddels dus verbroken. De twintigjarige Koundé kwam tot 55 optredens in de Ligue 1 voor Bordeaux, waar hij doorbrak.

gerelateerd