Ouaali vindt Ajax-kritiek voor halen van jeugd overdreven

3 juli 2019, 14:18

Saïd Ouaali vindt de kritiek op Ajax als het gaat om het kapen van jeugdspelers overdreven. Volgens de hoofd jeugdopleiding van de Amsterdammers wordt er ook jacht gemaakt op de talenten die bij Ajax rondlopen en proberen de Amsterdammers het altijd zo veel mogelijk in overleg met de spelers en clubs te doen. Het overstappen van jeugdspelers blijft volgens hem - ondanks het herenakkoord - wel mogelijk.

"Het herenakkoord is een uitkomst van de vele overleggen over hoe we het Nederlands voetbal naar een hoger level kunnen tillen", vertelt hij op de clubsite. Daarbij worden spelers van Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, Vitesse en FC Utrecht onderling niet langer bij elkaar weggehaald. "Als spelers zelf denken dat ze bij Ajax beter kunnen worden en de overstap willen maken, dan zijn ze van harte welkom", laat Ouaali echter weten. 

"Maar Ajax licht altijd eerst de club in over de interesse van de speler, praat erover en gaat pas daarna de onderhandeling aan", verzekert hij. "De andere club krijgt op deze manier altijd de kans om de speler te behouden." Datzelfde geldt voor Ajax, dat afgelopen tijd Naci Ünüvar heeft kunnen behouden, ondanks interesse van diverse buitenlandse clubs. "Hij heeft voor Ajax gekozen omdat het goed is voor zijn ontwikkeling. Naci is een evenwichtige jongen met een prima gezinssituatie. Bij Ajax zijn wij bezig om hem steeds verder te ontwikkelen binnen de club, en zijn familie doet dat buiten Ajax."

De recente kritiek die Ajax in de media kreeg, is volgens hem enigszins overdreven. Zelf stapten bijvoorbeeld Ki-Jana Hoever en Dilloon Hoogewerf over naar het buitenland. "Onze rol wordt overdreven, zo extreem is die niet. Wat critici vergeten is dat het uitgangspunt van deze afspraak niet is dat we geen spelers mógen overnemen. Wij raken spelers ook kwijt. Wij klagen daar niet over, want het hoort erbij. Het maakt ons zelfs trots als hij via deze andere weg slaagt", aldus Ouaali.

Plaatst Nederland zich voor de WK-finale? Zet in en win tot 2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen