Arbitragezaak moet uitkomst geven in Bijl-transfer

3 juli 2019, 13:49   Bijgewerkt: 3 juli 2019, 14:03

FC Groningen en FC Emmen hebben géén overeenkomst bereikt over de transfer van Glenn Bijl. Beide clubs hadden tot woensdagmiddag 12.00 uur de tijd om tot een akkoord te komen, maar die is er nog altijd niet. Daarom komt de arbitragecommissie uiterlijk vrijdag met een oordeel over de inmiddels zeer gevoelige kwestie tussen beide buren.

Dat schrijft RTV Noord. De crux zit hem in de vraag of FC Groningen een begroting heeft van maximaal twintig miljoen euro. Clubs in die categorie kunnen Bijl overnemen voor een gelimiteerde transfersom van 335.000 euro. Emmen beweert dat Groningen met een hogere begroting dan 20 miljoen werkt. Groningen spreekt dat tegen en meent dat het een begroting van 19 miljoen heeft. De arbitragecommissie gaf beide partijen de kans om tot een onderling akkoord te komen, maar die kwam er niet.

Lees ook: FC Groningen en Emmen krijgen laatste kans in zaak Bijl

FC Groningen zou nog hebben geprobeerd om een verhuurperiode van Tom van de Looi te betrekken bij de deal, maar daarmee ging FC Emmen niet akkoord. De Drentenaren zouden 400.000 euro willen zien voor Bijl, mogelijk in combinatie met de tijdelijke komst van Van de Looi. Er komt nu dus alsnog spoedig een uitkomst in de zaak, die door de onderlinge rivaliteit én het feit dat beide clubs op de eerste speeldag van de Eredivisie tegen elkaar spelen, extra gevoelig is.

Wint Nederland met 1-3 van Zweden? Zet in en pak tot 28

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen