Seedorf tevreden met groepsfase ondanks doelpuntloze remises

3 juli 2019, 12:56

Clarence Seedorf is tevreden met de eerste fase van Kameroen op de Afrika Cup. De coach ging met zijn elftal zonder tegendoelpunt naar de volgende ronde, maar deed dat wel als nummer twee en met twee remises. Voor de bondscoach is er desondanks geen reden tot paniek. "Het belangrijkste is dat we door zijn", relativeerde hij.

Tegenover FOX Sports ging hij na de 0-0 tegen Benin in op de poulefase, waarin het achter Ghana eindigde. "Ditmaal was er wel een teleurstelling, want we verdienen te scoren. Maar dat is niet gebeurd", wist Seedorf na de 0-0 tegen Benin. Toch wilde hij zich op positieve dingen richten. "Dat nemen we namelijk mee naar de volgende ronde. Waarom we niet scoren? Soms gaat de bal er niet in. Dat heeft te maken met de keuzes voorin."

En die moeten in de tweede ronde van het toernooi wel beter, erkende Seedorf. "De keuzes in de laatste fase van het veld moeten beter. Maar we hebben alle wedstrijden gedomineerd en hebben totale overwicht gehad. Ook was het voetballend weer iets beter, met name de eerste helft. Al moeten we in de laatste fase nog wel iets slimmer worden", zei Seedorf, die in de volgende ronde Nigeria treft.

Wint Nederland met 1-3 van Zweden? Zet in en pak tot 28!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen