EL-finalist 2015 Dnipro Dnipropetrovsk valt om door geldzorgen

3 juli 2019, 11:57

Treurig nieuws uit Oekraïne: Dnipro Dnipropetrovsk houdt per direct op te bestaan. De club die in 2014/15 nog de Europa League-finale haalde en daarin verloor van Sevilla heeft het faillissement aangevraagd. Door de hoge salarissen en de tegenvallende resultaten - onder andere degradatie naar uiteindelijk het amateurniveau - kon de club het hoofd niet langer boven water houden.

Ook de oorlog in Oost-Oekraïne heeft de club de laatste jaren niet geholpen, omdat de geldkraan daar mede door verder dicht werd gedraaid. Eerst werd de club uitgesloten van Europees voetbal, daarna mocht het geen transfergelden meer betalen, vervolgens kwamen er punten aftrek en werd de club teruggezet naar het derde en later zelfs amateurniveau.

Inmiddels is er met Dnipro-1 een nieuwe club opgericht die naast de naam veel overeenkomsten toont met Dnipro Dnipropetrovsk. Zo speelt het bijvoorbeeld in hetzelfde stadion en heeft het veel oud-spelers overgenomen, maar officieel hebben beide clubs geen overeenkomten. Dnipropetrovsk bestaat niet meer, Dnipro-1 is inmiddels gepromoveerd naar het hoogste niveau in Oekraïne.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen