Amerika-ster Morgan onder vuur na 'thee-gebaar' tegen Engeland

3 juli 2019, 11:26

In Engeland was er dinsdagavond de nodige ophef over de manier waarop Alex Morgan haar doelpunt vierde in de halve finale tegen Engeland (1-2). De spits maakte na haar treffer een gebaar alsof ze een theekopje opdronk. Daarbij gebruikte ze haar pink, iets dat een eeuwenoude Engelse gewoonte is en dat zorgde voor beledigende gevoelens bij de Engelsen.

Onder andere Lianne Sanderson (oud-international en analist) en Piers Morgan (Engelse journalist) spraken na de verloren halve finale van Engeland hun schande uit over de actie. Ook op social media werd er niet bepaald positief gesproken over de daad van de jarige Morgan (30). Zelf was ze zich van geen kwaad bewust: "Megan Rapinoe heeft op zoveel verschillende manieren gejuicht en niemand heeft haar iets gevraagd", reageerde ze, met de opmerking dat nu opeens iedereen alles wilde weten nu zij iets deed.

Haar tweet na het duel zorgde niet voor minder ophef, gezien de afsluiting ('And that's the tea', wat ongeveer neerkomt op: 'en zo is het'). Sommigen verweten haar zelfs dat het een verwijzing zou zijn naar de Boston Tea Party, toen de Amerikanen op 13 december 1773 heel veel thee van de Engelsen in de haven van Bosten vernietigden. Het is overigens niet de eerst keer dat er ophef is ontstaan over de manier van juichen door de VS: na de 13-0 zege kregen Alex Morgan en haar ploeggenotes ook al kritiek: toen zouden ze dertien goals tegen Thailand te uitbundig hebben gevierd.

Wint Nederland met 1-3 van Zweden? Zet in en pak tot 28

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen