Messi en Agüero beklagen zich over VAR na Copa-uitschakeling

Messi en Agüero beklagen zich over VAR na Copa-uitschakeling

3 juli 2019 – Lionel Messi heeft zich na de uitschakeling in de Copa América niet positief uitgelaten over de VAR en scheidsrechter van dienst. Hoewel de aanvaller van Argentinië tevreden was over het spel van zijn ploeg, werd hij toch uitgeschakeld door Brazilië (2-0). De sterspeler van FC Barcelona denkt dat het anders had kunnen lopen als de arbiters een betere dag hadden gehad."Zij kregen alle overtredingen mee. Waar wij gele kaarten kregen, kwamen zij er mee weg. Overduidelijke schwalbes werden over het hoofd gezien door de scheidsrechter", somde Messi na het duel op. Vlak voor de 2-0 werd Sergio Agüero bovendien onderuit gelopen in het zestienmetergebied. Messi: "Daarbij hadden de scheidsrechters in elk geval de beelden van dat moment moeten terugkijken." Dat gebeurde echter niet en de tweede Braziliaanse goal bleef op de borden staan.

"Ik hoop dat de CONMEBOL er in elk geval iets gaan doen, al vrees ik van niet. Brazilië heeft een hoop macht", zei Messi, die de uitschakeling overigens niet helemaal wilde wijten alleen aan de scheidsrechters. "We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld, de beste van het toernooi. Zij scoorden uit de tegenaanval, daarbij dekten wij niet goed." Ook had Argentinië effectiever moeten zijn. "We hebben tweemaal de lat geraakt en eigenlijk ook twee strafschoppen moeten hebben." Naast het moment van Agüero vlak voor de 2-0 werd ook Nicolás Otamendi een keer naar de grond gewerkt.

Agüero sloot zich aan bij de woorden van Messi. "De VAR werkte goed dit toernooi, tot vandaag. Ongelofelijk", zei de aanvaller van Manchester City na de verloren halve finale. "Ik weet niet waarom hij de overtreding op mij niet checkte. Maar het gevoel is nu niet goed. Hun tweede goal was controvesieel."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020