Vitesse moet mogelijk weken wijken voor Eurovisie Songfestival

3 juli 2019, 09:25

Vitesse moet volgend seizoen mogelijk een aantal wedstrijden buiten het eigen stadion spelen. Arnhem wil volgend jaar het Eurovisie Songfestival dolgraag organiseren, maar daarvoor moet het GelreDome liefst acht (!) weken beschikbaar zijn. Dat botst met sommige Eredivisie-duels van Vitesse en mogelijk wordt de voetbalclub 'de dupe' van de organisatie van het muziekevenement.

Dat schrijft De Gelderlander. Uit een voorstel van het college van burgemeester en wethouders blijkt dat de gemeente wil kijken of het veld van het stadion naar buiten kan worden geschoven, zodat er voor de voetbalfans een tijdelijke tribune kan worden gebouwd naast het GelreDome. Zo kan de opbouw en repetities voor het evenement doorgaan en kan Vitesse ook gewoon thuiswedstrijden afwerken.

Mocht het geheel te duur worden, kan er mogelijk nog een alternatief worden bedacht. De wethouder van dienst heeft namelijk laten weten geen grote financiële risico's te willen nemen. Het 65ste Eurovisie Songfestival van komend jaar wordt gehouden in mei - de exacte datums zijn nog niet bekend. Voor Vitesse zou dat betekenen dat het vanaf eind maart mogelijk al buiten het GelreDome moet gaan spelen: Willem II (21 maart), RKC Waalwijk (11 april), Sparta Rotterdam (26 april) en Heracles Almelo (3 mei) komen in die weken op bezoek in Arnhem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen