'Cocu neemt Van der Weerden en Scheepers mee naar Derby'

3 juli 2019, 08:34

Phillip Cocu neemt Chris van der Weerden mee als assistent-trainer van Derby County. De oefenmeester tekent een dezer dagen een contract bij de club uit de Championship en neemt naast zijn vaste assistent nog een oude bekende mee: ook Twan Scheepers gaat mee naar Engeland. Hij is momenteel assistent-trainer van Jong PSV.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Dat Cocu de nieuwe manager wordt van Derby County als opvolger van Frank Lampard, is vrijwel helemaal zeker. Niet alleen neemt hij Nederlandse assistenten mee naar de club: ook wil eigenaar Mel Morris een Engelse medewerker in de staf hebben. Hij kiest voor Cocu vanwege zijn gewonnen prijzen, maar ook vanwege het feit dat hij veel inzet op eigen jeugd.

De afgelopen elf jaar speelden The Rams op het tweede niveau van Engeland: afgelopen seizoen eindigde Derby als zesde. Momenteel staan de Nederlanders Florian Jozefzoon en keeper Kelle Roos er onder contract. Eerder was Cocu werkzaam bij PSV en Fenerbahçe SK, waar hij ook al samenwerkte met Van der Weerden.

Scoort Zweden nu eerst en wint Oranje alsnog? Zet in en wint 15 (!) keer je inzet bij TOTO!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen