Flemming op schot voor PEC, Heerenveen wint zonder Vlap

2 juli 2019, 20:59   Bijgewerkt: 2 juli 2019, 21:48

PEC Zwolle heeft dinsdagavond gemakkelijk afgerekend met de amateurs van Hattem. De eredivisie-ploeg van John Stegeman stond bij rust al met 0-3 voor, maar liep na de pauze uit naar liefst 0-8. Dat was vooral te danken aan Zian Flemming.

Al na twee minuten konden de aanwezige fans applaudisseren, aangezien Clint Leemans de 0-1 aantekende. Eliano Reijnders maakte er een kwartier later van en ook Mike van Duinen was nog doeltreffend voor de pauze. Hij legde de ruststand in de 39ste minuut vast op 0-3. PEC deed het voor rust dus nog rustig aan, maar dat was na de pauze anders. Zian Flemming had het op zijn heupen en scoorde liefst vijf keer. Drie van die goals vielen in de laatste zes minuten van de wedstrijd: 0-8.

Heerenveen tikt de tien aan

Net als PEC Zwolle heeft ook sc Heerenveen dinsdag gemakkelijk gewonnen. De Friezen rekenden zonder Michel Vlap, die zijn transfer naar Anderlecht aan het afronden is, met 0-10 af met De Griffioen. Jordy Bruijn, Mitchell van Bergen (2), Ben Rienstra, Emil Fredirksen en Jizz Hornkamp zorgden ervoor dat het bij rust al 0-6 stond. Na de doelwissel deden ook Jens Odgaard (3) en Jan Ras een duit in het zakje.

VVV wint ruim

Ook VVV-Venlo heeft ruim gewonnen. Richard Neudecker, Elia Soriano, Kokkinis en Johnatan Opoku (2) scoorden bij de 1-5 zege op de Venlosche Boys.

Scoort Vivianne Miedema wederom met het hoofd? Zet in en win 13 (!) keer je inzet bij TOTO!