Klaassen ziet zichzelf meer als centrale middenvelder dan als '10'

2 juli 2019, 14:46   Bijgewerkt: 2 juli 2019, 15:30

Davy Klaassen ziet zichzelf niet als de ideale opvolger voor de vertrokken Max Kruse. De middenvelder van Werder Bremen kan – als het moet – eventueel wel op tien (of zelfs als negen) spelen, maar blijft liever centraal op het middenveld. "Vroeger speelde ik weleens op tien, maar al heel lang niet meer. Ik speel dan ook het liefst op 'acht'", aldus Klaasssen.

Op de clubsite gaat hij in op de situatie van Werder, dat naast Kruse ook Aron Jóhannsson verloor. "Voor ons is het prettig dat verder het grote deel van de selectie bij elkaar is gebleven", laat de Nederlander weten. "Het merendeel van de spelers is dan ook bekend met de speelwijze." Onder andere Marco Friedl en Benjamin Goller kwamen naar de nummer acht van afgelopen jaar.

"We willen het allemaal beter doen dan vorig seizoen", zegt Klaassen ambitieus. Die uitspraak doet hij ondanks het vertrek van Kruse, die naar Fenerbahce SK vertrok. "Max heeft het goed gedaan in de tweede helft van vorig seizoen. Maar we hebben ook laten zien aan het einde dat we zonder hem kunnen."

Scoort Vivianne Miedema wederom met het hoofd? Zet in en win 13 (!) keer je inzet bij TOTO!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen