PSV
1 – 0
FC Emmen
Fortuna Sittard
0 – 0
SC Heerenveen

'Cocu hard op weg om daadwerkelijk opvolger Lampard te worden'

'Cocu hard op weg om daadwerkelijk opvolger Lampard te worden'

2 juli 2019 – Phillip Cocu is hard op weg om de nieuwe trainer te worden van Derby County. De Nederlandse oefenmeester wordt volgens The Guardian en Voetbal International de opvolger van Frank Lampard, die naar verwachting naar Chelsea vertrekt en Maurizio Sarri op zijn beurt opvolgt. De bookmakers hebben de geruchten inmiddels overgenomen, waardoor hij als de grote favoriet wordt gezien om de nieuwe manager te worden van de ploeg die uiteindelijk niet promoveerde naar het hoogste niveau.De selectie van Derby County zou graag samenwerken met Cocu, die erder actief was als hoofdcoach van Fenerbahçe en PSV. Daar wacht hem wel een zwaar karwei, aangezien vrijwel het hele elftal van Derby dat de finale voor de Premier League haalde – en verloor – is kwijtgeraakt. Onder andere de gehuurde uitblinker Mason Mount keert weer terug naar Chelsea. 

Voor eigenaar Mel Morris is het feit dat Cocu veel inzet op eigen jeugd belangrijk, naast dat hij dus gesteund wordt door de spelersgroep. Volgens VI brengt Cocu Twan Scheepers mee als assistent. Hij werkt momenteel in de jeugopleiding van PSV.

De afgelopen elf jaar speelden The Rams op het tweede niveau van Engeland: afgelopen seizoen eindigde Derby als zesde. Momenteel staan de Nederlanders Florian Jozefzoon en keeper Kelle Roos onder contract.

Scoort Vivianne Miedema wederom met het hoofd? Zet in en win 13 (!) keer je inzet bij TOTO!

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020