Ten Hag tevreden in De Lutte en baalt van CL-voorronde

2 juli 2019, 12:45   Bijgewerkt: 2 juli 2019, 14:03

Erik ten Hag is tevreden met het eerste trainingskamp van de Amsterdammers in De Lutte van afgelopen week. De oefenmeester is blij om het aanstormende talent van Ajax in actie te hebben gezien. "Zo krijgen we een goed inzicht in hun voetballende kwaliteiten, maar ook hoe ze als persoon zijn", aldus de oefenmeester, die verder baalt dat Ajax moet instromen in de voorronde van de Champions League. 

Dat vertelt hij op het clubkanaal van Ajax. "Je moet een grote groep spelers hebben, anders ga je al snel te intensief trainen", legt hij uit waarom er eveneens liefst 29 spelers mee waren op trainingskamp, waar hoofdzakelijk aan twee items werd gewerkt. "Basisconditie en speelwijze ontwikkeling."

Verder betekende het trainingskamp de eerste echte samenwerking met de nieuwe assistent-coach Michael Reiziger, waar Ten Hag ook content mee is. "Hij heeft het Ajax-DNA. Hij is bekend met de manier waarop wij willen voetballen", aldus de oefenmeester over de man die de laatste twee jaar actief was bij de beloftenploeg. "Hij kent de wetten van Ajax en de wetten van het topvoetbal."

Champions League-voetbal

Het trainingskamp was de eerste voorbereiding op de belangrijke wedstrijden voor Ajax: te beginnen met de Johan Cruijff Schaal en later ook de Champions League-voorrondes. "We beginnen iets later dan vorig seizoen", wist Ten Hag, die het niet eerlijk vindt dat Ajax alweer in de voorronde moet instromen. Voor concurrenten die ver kwamen in de Champions League geldt dat niet en zo hebben die spelers meer rust.

"Want vijf á zes potentiële basisspelers van ons zijn momenteel actief op de Copa América en op de Afrika Cup. Dat is gewoon een beperking, dan klopt het systeem niet. Unfair, maar het is een gegeven. Je kunt er niks mee", aldus de coach, die met zijn ploeg op 27 juli in de Johan Cruijff ArenA voor de eerste prijs van het seizoen speelt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen