Van Geel: met Willem II structureel naar begroting van 15 miljoen

2 juli 2019, 09:06

Martin van Geel wil met Willem II structureel naar het linkerrijtje van de Eredivisie. De nieuwe algemeen van de Tilburgers beseft dat daarvoor een begroting van zo'n vijftien miljoen euro nodig is, iets dat voor komend seizoen nog een illusie is, maar op lange termijn zeker niet onmogelijk. "Dat is de enige manier om in de situatie te komen waarbij je elk jaar meedoet om een plek in de play-offs om Europees voetbal."

Dat vertelt hij tegenover het Brabants Dagblad. Dit seizoen zit Willem II door transfers van Frenkie de Jong en Fran Sol financieel in een goede positie, maar structureel valt er nog een hoop winst te boeken. "Daarvoor moet het spelersbudget naar vijf miljoen, in een totale begroting van ongeveer vijftien miljoen euro. Dat moet mogelijk zijn. Maar we blijven wel binnen de lijntjes kleuren. Dat heb ik bij Feyenoord gedaan en dat zal ik bij Willem II doen. Beide clubs hebben pijnlijk ervaren waartoe het kan leiden als je dat niet doet."

Van Geel ziet de klus in Tilburg misschien wel als zijn laatste kunstje. "Ik ben nu 58. Deze stap past voor mijn gevoel in mijn loopbaan", aldus de directeur. "Ik heb de intentie er hier een succes van te maken. Structureel linkerrijtje en incidenteel kunnen we zelfs boven Feyenoord eindigen. Daar ben ik van overtuigd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen